Dārzeņu podiņi

Viens no mīļākajiem ēdieniem ziemā. Silti, sulīgi dārzeņi – tā kā sautējums, bet citādāk. Sastāvdaļas uz diviem mazajiem podiņiem.

Sastāvdaļas (šīs sastāvdaļas sadalīt divās daļās uz abiem podiņiem – pielāgot sava podiņa vajadzībām. Podiņš nevar būt pilns, tad ies pāri malām):

  • 1 bundža konservētas baltās pupiņas (labāk mājās varītas);
  • 1 liels sīpols;
  • 2 mazi burkāni;
  • 3 galviņas no vesela brokoļa;
  • 3 galviņas no vesela puķkāposta;
  • puravs – vienu kārtu noplēsu;
  • nedaudz kāposts;
  • buljons;
  • sāls, melnie pipari pēc garšas;
  • tomātu mērce katrā podiņā aptuveni 2 ēdamkarotes.

Pagatavošana:

  1. Sagriež sīpolu, apcep;
  2. Visus pārējos darzeņus sagriež un liek podiņā, aplejot ar ūdeni 2/3 no podiņa;
  3. Uzliek krāsni uz 220 grādiem un liek podiņus aukstā cepeškrāsnī;
  4. Kad cepeškrāsns uzsilusi un podiņi vārijušies kaut kur 10 minūtes, pievieno garšvielas un pārbauda, cik dārzeņi ir mīksti;
  5. Kad šķiet, ka dārzeņi jau gatavi, pievieno pupiņas, sīpolus un tomātu mērci, visu samaisa un pavāra vēl kādas 5 minūtes.
dav


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *