Siltie salāti ar sparģeļiem

Kad esi šīs sastāvdaļas ēdis jau vairākas reizes un gribu uztaisīt ko citādāku – šī recepte būs īstā. Kopā tas viss garšo – nu dikti labi. Lai skats būtu daiļāks, labāk izmantot zaļos sparģeļus.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze kvinoja;
  • puravs;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 paka sparģeļu;
  • 1 bundža brūnās pupiņas vai vārītas;
  • sauja pētersīļu;
  • 3 ēdamk. citrona sulas;
  • 1/2 ēdamk. kļavu sīrups;
  • sāls, pipari;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Nomazgā kvinoju, uzliek vārīties 1:2 ar ūdeni, pievieno sāli/buljonu garšai un vāra līdz beidzās ūdens;
  2. Sagriež puravu un sakapā ķiploku un apcepj uz pannas 5 minūtes uz nelielas uguns, pievienojot sāli un piparus;
  3. Pievieno sparģeļus un cepj līdz sparģeļi mīksti (kā sagatavot cepšanai skat. šeit –> https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/pavasara-kraukski-spargeli-ka-tos-pareizi-notirit-un-pagatavot.d?id=45744850 )
  4. Pievieno pupiņas, pētersīļus, nedaudz apcepj un pievieno citrona sulu, kļavu sīrupu un vēl sāli pēc garšas.
  5. Kad viss gatavs, sajauc kopā un salāti gatavi.


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *