Recent Posts

Brokoļu un cukini pasta ar mandeļu  mērci

Brokoļu un cukini pasta ar mandeļu mērci

Dārzeņi var apnikt, bet mērces ir, manuprāt, visu ēdienu atslēga. Ļoti, ļoti gardi. Var pasniegt kopā ar sojas pupiņu pastu. Sastāvdaļas (4 personām): Mandeles 140 g; Glāze mandeļu vai sojas piena; 2 mazas ķiploka daiviņas; Ingvers 5 g; 1 ēdamk. citronu sola; 1 tējk. Dižonas 

Auzu pārslu biezenis ar mellenēm

Auzu pārslu biezenis ar mellenēm

Dikti, dikti ķepīgs, bet ļoti gards brokastu ēdiens. Šobrīd favorīts. Sastāvdaļas divām personām: 1/2 glāze vai 80 g auzu pārslas; 2 dateles; 1/3 glāzes sojas vai mandeļu piens; 1/2 glāze ūdens; 1 pilīte vaniļas ekstrakts; 2 ēdamk. nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas; 1 glāze vai 80 g 

Briseles kāposti un sparģeļi ar zaļo mērci

Briseles kāposti un sparģeļi ar zaļo mērci

Pirms tam biju mēģinājuši šos divus dārzeņus tikai cept cepeškrāsnī, bet arī tvaicēti tie ir gardi un lieliski kopā iet ar šo mērci. Sastāvdaļas (2-3 personām): Briseles kāposti (400 g); Sparģeļi; Mīkstais tofu 90g mērcei un pārējais klāt; 2 dateles; 1 maza daiviņa ķiploka; 1 

Svaigo brokoļu salāti

Svaigo brokoļu salāti

Ja neesi pirms tam ēdis svaigus brokoļus, pamēģini, būsi pārsteigts, cik tie tomēr ir garšīgi. Garšo labāk pat par pagatavotiem. 🙂 Sastāvdaļas (2-3 personām): Romiešu salāti; Brokolis; Briseles kāposti; 1 tējk. garšaugu maisījums; 2 tomāti; Tūkstošsalu mērce (https://esilaimigs.lv/index.php/2020/05/06/tukstossalu-merce/). Pagatavošana: Pagatavo mērci; Uzslēdz cepeškrāsni uz 460 

Tūkstošsalu mērce

Tūkstošsalu mērce

Šī mērce ir ļoti laba alternatīva klasiskajai tūkstošsalu mērcei. Var pievienot salātos, burgeros vai vienkārši uzkodās – kur nu tas ir darīts arī pirms tam. Sastāvdaļas (4 porcijas): 150 g indijas riekstu; 1/2 glāze sojas, mandeļu vai kaņepju piena; 2 ēdamk. balzametiķa; 1 tējk. kaltētu 

Puķitto jeb ziedkāpostu risotto

Puķitto jeb ziedkāpostu risotto

Ja Tev ir mājās dārzeņu griezējs vai Tu zini, kā iegūt ziedkāpostu rīsus, tad paliec, jo recepte ir lielisks rīsu aizvietotājs. Ekspektācijas bija daudz zemākas, bet garša ir patiesi lieliska. Sastāvdaļas (2 personām): Ziedkāposts; 1 paprika; 1 liels sīpols; 200 g turku zirņi (vārīti); 3 

Zaļumu mērce ar tofu

Zaļumu mērce ar tofu

Ja esi nesen sācis ēst uz augu valsts produktu bāzētu uzturu, tad noteikti meklē mērcīti, kuru var izmantot arī kā klasisko dārzeņu uzkodu plates mērcīti… Šī ir īstā. Pirmoreiz pamēģināju un šī noteikti būs uz palikšanu ikdienā. Sastāvdaļas (4 porcijas): 170 g tofu; 3 dateles 

Tvaicēto dārzeņu mix

Tvaicēto dārzeņu mix

Tev būs nepieciešama panna ar pārklājumu, pie kura nepiedeg un vāks. Ar šo Tev pietiks, lai pagatavotu veselīgus, gardus dārzeņus bez sāls un eļļas. Sastāvdaļas: 1/2 kāposts (~700 g); 1 paprika; 1 liels sīpols; 2 lieli burkāni; 5 ķiploka daiviņas; 30 g loku; nedaudz svaiga 

Krāsnī cepti kabači un cukini

Krāsnī cepti kabači un cukini

Šie kabači būs pagatavoti bez eļļas un pavisam vienkāršā veidā. Ir tikai neliela nianse, kas jāzina, lai tas izdotos, tāpēc izmēģini un arī Tu gribēsi turpmāk atteikties no liekajām kalorijām. Sastāvdaļas: 3 kabači; 2 cukini; 1/2 glāze ūdens jeb 1/4 cepešpannas; 1/2 ēdamk. sīpola pulvera; 

Krēmīgā melleņu mērce

Krēmīgā melleņu mērce

Mērce ir forša, kad gribas pamēģināt kaut ko jaunu, bet šoreiz nebija mans favorīts – visdrīzāk tāpēc, ka es pievienoju 3 ēdamk. etiķa. Bet, iespējams, šī recepte ir tieši priekš Tevis – neizmēģināsi, neuzzināsi. Mērci pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un svaigiem dārzeņiem pēc izvēles.