Pupiņu burgeri

Sagribējās kaut ko gardu, bet īsti negribas ēst dzīvniekus? Veģetārs burgers? Pff, kāpēc gan ne. Šis gan nav īsti veselīgs, jo pupiņas cep eļļā. Šī veģetārā burgera recepte ir pārbaudīta praksē vairākas reizes, iesakām.

Sastāvdaļas:

  • izmērcētas sarkanās pupiņas vai viena burciņa konservēto pupiņu;
  • 1/2 sīpols
  • ķiploks (3 daiviņas)
  • paprika
  • salāti (iceberg/lapu salāti/romiešu)
  • tomāti
  • marinēti gurķi
  • sāls
  • pipari
  • 1 tējkarote čili pipari
  • 1 tējkarote čili mērces
  • auzu milti
  • burgeru maizītes
  • tomātu  mērce vai gurķu-sinepju mērce (savu mīļāko veselīgo mērci)
  1. Novāra pupiņas;
  2. Sagriež tomātus, papriku, marinētos gurķus;
  3. Pupiņas, sīpolu, ķiplokus sablenderē (var pievienot ūdeni);
  4. Visu masu sajauc ar miltiem, tik daudz, lai masa izskatās bieza un saturīga;
  5. Pieber visas garšvielas – sāli, piparus, čili piparus, čili mērci un samaisa;
  6. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos vai uz pannas ar eļļu;
  7. Burgeru maizītes arī nograuzdē krāsnī;
  8. Burgeru maizēm abas bulkas apsmērē ar mērci un tad liek salātu, pupiņu kotleti, tomātu, papriku un marinētos gurķus.

Vislabāk garšo ar draugiem (it sevišķi, ja pašam nav jāgatavo), labu apetīti!



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *