Šķelto zirņu biezzupa

Zupa ir uzturvielām bagāta, jo tajā ir pākšaugi un dārzeņi. Klasiskās sastāvdaļas – dominē zirņi, galvenais, lai ir “blenderējamais” garastāvoklis.

Sastāvdaļas:

  • izmērcēti šķeltie zirņi
  • kartupeļi
  • sīpols
  • ķiploks
  • burkāni

Garšvielas:

  • sāls
  • pipari (melno piparu vietā var piebērt arī maltus kajēnas piparus, lai padarītu ēdienu nedaudz asu)
  • maizes grauzdiņi
  1. Novāra šķeltos zirņus tā, lai viņiem paliek mazliet ūdens, kad ir gatavi;
  2. Nomizo visus dārzeņus, sagriež gabaliņos un liek tvaicēties, kamēr mīksti;
  3. Sablenderē dārzeņus ar šķeltajiem zirņiem un šķelto zirņu ūdeni un sajauc kopā;
  4. Pievieno garšvielas pēc garšas;;
  5. Nograuzdē maizi, sagriež kubikos un uzber pa virsu.



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *