Dzērveņu mērce

Šo mērci var pagatavot, kad gribas kādas citādākas garšas pamēģināt. Var ēst kopā ar kartupeļiem, nūdelēm u.c.

Sastāvdaļas:

  • svaigas vai saldētas dzērvenes (400 grami vai viena paka);
  • 3 ēdamkarotes cukurs;
  • viena apelsīna sula;
  • apelsīna mizas virskārta;
  • šķipsna sāls;
  • pus krūze ūdens.
  1. Norīvē apelsīna virskārtu, svarīgi neierīvēt apelsīna mizas baltumu (tas ir rūgts);
  2. Izspiež no apelsīna sulu;
  3. Apelsīna sulu sajauc ar ūdeni, pieliek mizas virskārtu, cukuru un sāli;
  4. Karsē pannā, kamēr sāk vārīties, un tad pievieno dzērvenes;
  5. Dzērvenes vāra līdz tās uzsprāgst un mērce ir gatava.

Lieto atdzesētu. 



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *