Dzērveņu mērce
Šo mērci var pagatavot, kad gribas kādas citādākas garšas pamēģināt. Var ēst kopā ar kartupeļiem, nūdelēm u.c.
Sastāvdaļas:
- svaigas vai saldētas dzērvenes (400 grami vai viena paka);
- 3 ēdamkarotes cukurs;
- viena apelsīna sula;
- apelsīna mizas virskārta;
- šķipsna sāls;
- pus krūze ūdens.
- Norīvē apelsīna virskārtu, svarīgi neierīvēt apelsīna mizas baltumu (tas ir rūgts);
- Izspiež no apelsīna sulu;
- Apelsīna sulu sajauc ar ūdeni, pieliek mizas virskārtu, cukuru un sāli;
- Karsē pannā, kamēr sāk vārīties, un tad pievieno dzērvenes;
- Dzērvenes vāra līdz tās uzsprāgst un mērce ir gatava.
Lieto atdzesētu.