Kad apnikuši tvaicētie brokoļi

Tā kā brokolis ir ļoti veselīgs, tad cenšos šo augu bieži ēst uzturā. Tomēr tvaicēti brokoļi jau tiešām apnikuši un tad biju laimīga, ka ieraudzīju šo recepti “Neapēd zemeslodi” izaicinājumā. Kaut kas citādāks, kraukšķīgs un garšām bagāts.

Sastāvdaļas:

  • liels brokolis;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • 2 ēdamkarotes eļļas (Extra Virgin);
  • 1 citrons;
  • sāls un pipari;
  • sezama sēklas.

Piedevas:

  • kvinoja;
  • cherry tomāti.

Pagatavošana:

  1. Uzliek sildīt krāsni uz 180 grādiem;
  2. Sagriež brokoli un nedrīkst aizmirst par brokoļa vērtīgāko daļu – kātiņu. Jānomizo kātiņam cietā daļa un viduci arī sagriež;
  3. Sakapā ķiploku un sarīvē citrona miziņu (tikai dzelteno daļu, baltā daļa ir rūgta);
  4. Noklāj cepampapīru uz cepešpannas un visu saturu ieber tur. Uzlej eļļu, sāli, piparus un samaisa ar rokām;
  5. Cep 15-20 minūtes, kamēr brokoļi un ķiploki mīksti. Uzlej citrona sulu un apkaisa ar sezama sēkliņām.

Kvinojas pagatavošana: svarīgi, ka mājās ir sietiņš, kuram ir ļoti mazi caurumiņi, jo kvinoja ir kārtīgi jānomazgā (citādi tā būs rūgta). Visērtāk ir paņemt glāzi un iebērt kvinoju, nomazgāt caur sietiņu un tad pievienot katliņā 2 glāzes ar ūdeni. Ja vairāk taisa, tad jāpalielina proporcija. Vāra, kamēr katliņā beidzās ūdens. Pievieno garšvielas pēc izvēles (sāls vai buljons).

Pasniedz uz šķīvja brokoļus, kvinoju un sagrieztus cherry tomātiņus. Labu apetīti!



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *