Briseles kāposti un sparģeļi ar zaļo mērci
Pirms tam biju mēģinājuši šos divus dārzeņus tikai cept cepeškrāsnī, bet arī tvaicēti tie ir gardi un lieliski kopā iet ar šo mērci.
Sastāvdaļas (2-3 personām):
- Briseles kāposti (400 g);
- Sparģeļi;
- Mīkstais tofu 90g mērcei un pārējais klāt;
- 2 dateles;
- 1 maza daiviņa ķiploka;
- 1 tējk. garšaugu maisījums;
- 2 tējk. citrona sulas;
- 8 grami svaigi pētersīļi (1/4 glāzes);
- 1/2 glāzes nesaldināts mandeļu vai sojas piens.
Pagatavošana:
- Pagatavo mērci – sablenderē tofu, dateles, ķiploka daiviņu, garšaugu maisījumu, citrona sulu, pētersīļus un pienu kopā līdz viendabīgai masai;
- Nogriež briselei kātiņus, pārgriež uz pusēm;
- Sparģeļus sagatavo, turot apakšdaļu ar labo roku, un ar otru roku viegli laužot uz leju. Tas, kas paliek kreisajā rokā, tas ir ēdams.
- Sparģeļus un briseles kāpostus liek tvaicēties, kamēr viss mīksts. Briseles kāpostus jātvaicē kādas 10 minūtes ilgāk, tad sparģeļus var pievienot nedaudz vēlāk.
- Atlikušo tofu iesmērē ar mīļākajām garšvielām un apcep uz pannas bez eļļas. Manā gadījumā – sāls, pipari, karijs.
- Dārzeņus un tofu pasniedz ar mērci.