Cukini un paprikas mērce ar kvinoju
Izteikta garša un patīkama konsistence – šis ir viens no tiem ēdieniem kas vai nu būs iemīļots vai arī nepatiks nemaz. Ja garšo visas sastāvdaļas, tad ir augsta varbūtība, ka tas būs pirmais variants un būsiet priecīgi, ka izmēģinājāt.
Sastāvdaļas:
- liels sarkanais sīpols;
- 2 paprikas;
- cukini;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 3 lauru lapas;
- 2 mazās bundžas konservētu tomātu’;
- 400 grami novārītu turku zirņu;
- sauja melno olīvju;
- 1 ēdamk. balzamiko etiķa;
- sāls pēc garšas;
- eļļa cepšanai;
- sauja pētersīļu;
- kvinoja.
Pagatavošana
- Iepriekšējā dienā liek mērcēties zirņus. Novāra zirņus, kamēr mīksti, pievienojot sāli;
- Sīpolus sasmalcina un apcep 5 minūtes;
- Sagriež papriku un cukini vidēji lielos gabalos un pievieno klāt sīpoliem kopā ar lauru lapām. Maisot apcepj 15 minūtes;
- Uzliek vārīties kvinoju;
- Sakapā ķiplokus un sagriež olīves ripiņās. Pievieno pannā kopā ar tomātiem, balzamiko etiķi un turku zirņiem. Sautē kādas 20 minūtes;
- Pievieno sāli pēc garšas un pētersīļus;
- Pasniedz kopā ar kvinoju.