Krēmīgā melleņu mērce
Mērce ir forša, kad gribas pamēģināt kaut ko jaunu, bet šoreiz nebija mans favorīts – visdrīzāk tāpēc, ka es pievienoju 3 ēdamk. etiķa. Bet, iespējams, šī recepte ir tieši priekš Tevis – neizmēģināsi, neuzzināsi. Mērci pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un svaigiem dārzeņiem pēc izvēles.
Sastāvdaļas (4 porcijas):
- 2 glāzes saldētu (atkausētu) vai svaigu melleņu;
- 1/2 glāze granātābolu sulas – svaigi spiesta mājās vai nopirkta veikalā;
- 1/2 glāze Indijas riekstu;
- 1-2 ēdamk. augļu etiķa (atšķirībā, kādas Tev attiecības ar etiķi).
Pagatavošana: Visas sastāvdaļas sablenderē līdz masa kļūst krēmīga.
Ja granātābolu iegūst mājas apstākļos, tad svarīgi paskatīties, kā to izdarīt internetā, lai neizbesītos. Es izmantoju šo: https://www.youtube.com/watch?v=DecqfU51snw.