Auzu pārslu biezenis ar mellenēm
Dikti, dikti ķepīgs, bet ļoti gards brokastu ēdiens. Šobrīd favorīts.
Sastāvdaļas divām personām:
- 1/2 glāze vai 80 g auzu pārslas;
- 2 dateles;
- 1/3 glāzes sojas vai mandeļu piens;
- 1/2 glāze ūdens;
- 1 pilīte vaniļas ekstrakts;
- 2 ēdamk. nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas;
- 1 glāze vai 80 g saldētas mellenes;
- 2 ēdamk. sakapātu valriekstu.
Pagatavošana:
- Atkausē mellenes (pirms sāku taisīt, izņemu no saldētavas un tad arī ir pietiekami atkusušas līdz viss gatavs);
- Auzu pārslas sajauc ar ūdeni un ieliek mikroviļņkrāsnī uz 2 minūtēm. Uzmani, lai nesāk krist ārā no bļodiņas vai citas vietas, kur sildi;
- Auzu pārslas, dateles, pienu, vaniļas ekstraktu un kokosriekstu skaidiņas ieliek jaudīgā blenderī un sablenderē līdz vienmērīgai masai;
- Masu liek bļodiņās, sajauc ar mellenēm un uzber sakapātos valriekstus.