Dārzeņu podiņi
Viens no mīļākajiem ēdieniem ziemā. Silti, sulīgi dārzeņi – tā kā sautējums, bet citādāk. Sastāvdaļas uz diviem mazajiem podiņiem.
Sastāvdaļas (šīs sastāvdaļas sadalīt divās daļās uz abiem podiņiem – pielāgot sava podiņa vajadzībām. Podiņš nevar būt pilns, tad ies pāri malām):
- 1 bundža konservētas baltās pupiņas (labāk mājās varītas);
- 1 liels sīpols;
- 2 mazi burkāni;
- 3 galviņas no vesela brokoļa;
- 3 galviņas no vesela puķkāposta;
- puravs – vienu kārtu noplēsu;
- nedaudz kāposts;
- buljons;
- sāls, melnie pipari pēc garšas;
- tomātu mērce katrā podiņā aptuveni 2 ēdamkarotes.
Pagatavošana:
- Sagriež sīpolu, apcep;
- Visus pārējos darzeņus sagriež un liek podiņā, aplejot ar ūdeni 2/3 no podiņa;
- Uzliek krāsni uz 220 grādiem un liek podiņus aukstā cepeškrāsnī;
- Kad cepeškrāsns uzsilusi un podiņi vārijušies kaut kur 10 minūtes, pievieno garšvielas un pārbauda, cik dārzeņi ir mīksti;
- Kad šķiet, ka dārzeņi jau gatavi, pievieno pupiņas, sīpolus un tomātu mērci, visu samaisa un pavāra vēl kādas 5 minūtes.