Auzu pārslu biezenis ar mellenēm

Dikti, dikti ķepīgs, bet ļoti gards brokastu ēdiens. Šobrīd favorīts.

Sastāvdaļas divām personām:

  • 1/2 glāze vai 80 g auzu pārslas;
  • 2 dateles;
  • 1/3 glāzes sojas vai mandeļu piens;
  • 1/2 glāze ūdens;
  • 1 pilīte vaniļas ekstrakts;
  • 2 ēdamk. nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas;
  • 1 glāze vai 80 g saldētas mellenes;
  • 2 ēdamk. sakapātu valriekstu.

Pagatavošana:

  1. Atkausē mellenes (pirms sāku taisīt, izņemu no saldētavas un tad arī ir pietiekami atkusušas līdz viss gatavs);
  2. Auzu pārslas sajauc ar ūdeni un ieliek mikroviļņkrāsnī uz 2 minūtēm. Uzmani, lai nesāk krist ārā no bļodiņas vai citas vietas, kur sildi;
  3. Auzu pārslas, dateles, pienu, vaniļas ekstraktu un kokosriekstu skaidiņas ieliek jaudīgā blenderī un sablenderē līdz vienmērīgai masai;
  4. Masu liek bļodiņās, sajauc ar mellenēm un uzber sakapātos valriekstus.


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *