Humuss ar saulē kaltētiem tomātiem
Vienmēr esmu gribējusi pagatavot pati savu humusu, bet baidījos no receptēm, jo visur bija eļļa. Bet kā būtu ar to, ka vienkārši nelikt eļļu un ēst veselīgi? Tā arī darīju un garša ir lieliska. Paldies Alisei Mičulei par iedvesmu.
Sastāvdaļas:
- 400g bundža ar turku zirņiem vai pašu novārīti;
- 1/2 svaigi spiesta citrona sula;
- 5 saulē kaltēti tomāti;
- 1 ķiploka daiviņa;
- ūdens.
Pagatavošana: Visu liek blenderī un blenderē līdz sev patīkamai masai, pievienojot ūdeni. Ūdeni sākumā pievieno līdz zirņu augstumam un pēc tam, ja nepieciešams, tad var nedaudz vēl pieliet. Lai labi garšo! Lieliska piedeva salātiem vai tvaicētiem/grillētiem dārzeņiem.