Ziedkāpostu biezenis

Ja sakārojas kartupeļu biezeni un tu atceries, ka tas nav īsti uzturvielām bagātākais ēdiens, tad ziedkāpostu biezenis ir garda alternatīva. Kā arī vēl viens veids, kā ēst ziedkāpostu.

Sastāvdaļas (4 personām):

  • Liels ziedkāposts;
  • 4 daiviņas ķiploka;
  • 400 g spinātu;
  • 3/4 glāzes indijas riekstu;
  • 1/4 glāzes kaņepju sēklas;
  • 1 tējk. dārzeņu buljona garšvielas;
  • šķipsna muskatrieksta;
  • nesaldināts sojas vai mandeļu piens, ja prasās.

Pagatavošana:

  1. Notvaicē ziedkāpostu un ķiploku līdz tie ir mīksti (aptuveni 8-10 minūtes). Ja ir šķidrums, izspiež ārā un liek blenderī.
  2. Iztvaicē arī spinātus līdz tie kļūst slapji un noliek maliņā.
  3. Liek arī riekstus un garšvielas blenderī un visu sablenderē. Konsistencei un krēmīgumam var pievienot pienu. Iejauc spinātus un biezenis gatavs. Lai gards ziedkāpostu biezenis! 🙂

Pati biezeni ēdu kopā ar sojšļiku, kura recepti var atrast šeit:



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *