Sēklu izglābtais Risotto
Būsim atklāti – risotto ir kaut kas tāds, ko gatavo tad, kad negribas neko domāt. Izvāri rīsus, iztvaicē dārzēņus un sajauc kopā. Viss. Ēšanas laikā pievieno kādu mērcīti, lai dzīve nav tik drūma. Sorry.
Tomēr šim risotto ir negaidīts pavērsiens! To glābj grauzdētas sēklas. Jā, protams, uzturvielu sēklās diži nav, bet garša būtiski atšķiras.
Sastāvdaļas:
Rīsi un dārzeņi. Nu ok, varam uzskaitīt klasiskās sastāvdaļas, ja jau tik ļoti gribas:
- brūnie rīsi (jā, brūnie! tā jau rīsi nekas dižs nav, par baltajiem rīsiem vispār aizmirsti)
- saldēti burkāni un zirņi (paciņā ērti nopirkt. Tu jau vari pirkt konservētus zirnīšus un mēģināt sev iestāstīt, ka tas ir labāk.)
- sīpoli
- brokoļi
- saulespuķu sēklas (!game changer!)
- sojas mērce (šo var arī nelikt, tikai tad risotto būs sauss. Ja ir sojas mērce, tad sāli var arī nelikt, piparus gan var)
Pagatavošana:
- Novāra rīsus;
- Iztvaicē brokoļus, saldētos burkānus un zirņus;
- Sagriež sīpolus – sacep;
- Visu sajauc kopā, pievieno sojas mērci un samaisa;
- Nograuzdē saulespuķu sēklas un uzber pa virsu. (yes!)
Kārtējā ātrā, vienkāršā recepte ar normālu uzturvielu apmēru.