Kartupeļu – puravu zupa
Recepte no krustnaglina.lv
Šo zupu esmu taisījusi divas reizes, pirmajā reizē vienkārši meklēju zupu, ko var ātri pagatavot un otrajā reizē, piedaloties Neapēd zemeslodi izaicinājumā, atkal šī recepte bija manā priekšā. Ļoti garšīga un vienkārša. No uzturvielu skatu punkta varētu būt vērtīgāka, bet priekš slinkā varianta – perfekta. Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
- Eļļa;
- 2 nelieli puravi (vai viens liels);
- 6 vidēji lieli kartupeļi;
- 1 ēdamkarote kaltēta oregano;
- 1,3 L dārzeņu buljona;
- saulespuķu sēkliņas.
- Jānogriež purava lapas, pārējo sagriež un liek cepties katliņā apmēram 7 minūtes, līdz puravi kļūst mīksti;
- Sagriež kartupeļus kubiņos un liek katlā pie puraviem kopā ar oregano;
- Maisot apcep visu kādas 2 minūtes, tad lej klāt buljonu. Vāra, līdz kartupeļi mīksti;
- Sablenderē zupu līdz krēmīgai konsistencei, pievieno sāli;
- Pannā bez eļļas apcep saulespuķu sēkliņas un uzber pa virsu zupai – donnerino!