Soļanka

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi;
  • Burkāni;
  • Baltās pupiņas;
  • Sīpoli;
  • Skābēti gurķi;
  • Citrons;
  • Pipari, sāls, pētersīļi, dārzeņu buljons.
  1. Baltās pupiņas dienu pirms liek mērcēties un tad novāra;
  2. Sagriež sīpolus;
  3. Sarīvē burkānus;
  4. Liek katlā apcepties sīpolus un burkānus bez eļļas;
  5. Kamēr dārzeņi apcepās, kubikos sagriež kartupeļus;
  6. Katlā pievieno ūdeni un, kad tas ir sācis vārīties, pievieno kartupeļus;
  7. Pievieno visas garšvielas;
  8. Sagriež gurķus, pievieno zupai un iespiež zupā citrona sulu.

Daudzumu jāizvēlas pēc tā, cik lielu zupu taisa un garšvielas, kā arī citrona sulu pēc garšas.

Klāt var ēst uzgrauzdētu rupjmaizi ar sojas krēmsieru vai humusu.



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *