Soļanka

Soļanka bez gaļas? Jā! Gaļu nomaina ar pupiņām. Lai būtu vēl uzturvielām bagātāk, kartupeļus aizvietoju ar kāli.

Sastāvdaļas:

  • Liels kālis (ja nepatīk, tad var 4 kartupeļus);
  • 2 burkāni;
  • Baltās pupiņas (daudzumu pēc izvēles – 100 grami, piemēram);
  • Sīpols;
  • 2 skābēti gurķi;
  • Citrons;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • Olīvas;
  • Eļļa;
  • 2 lauru lapas;
  • 1l tomātu sula vai puse tomātu mērces (no standarta burciņas);
  • 4 smaržīgie pipari (vai parastie melnie).
  1. Baltās pupiņas dienu pirms liek mērcēties un tad novāra;
  2. Sagriež sīpolus, liek katlā un apcep;
  3. Sarīvē burkānus un ber katlā;
  4. Pielej tomātu merci vai sulu. Ja mērci, tad pievieno litru ūdeni (var vairāk, atšķirībā, cik biezu zupu gribas). Pievieno kāli, lauru lapas un smaržīgos piparus;
  5. Pievieno ķiplokus izspiestus caur ķiplokspiedi, gurķus sagrieztus, olīvas, pupiņas un pavāra vēl 3 minūtes;
  6. Ja nepieciešams sāls, pievieno to pēc garšas.
  7. Pasniedz ar sagrieztām citrona šķēlītēm.

Klāt var ēst uzgrauzdētu rupjmaizi ar sojas krēmsieru vai humusu.



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *