Biešu zupa ar turku zirņiem
Ir 30. marts un ārā ir sniegs, putenis un dikti skaisti. Šādos vakaros, skatoties pa logu, ir vēlme pēc siltas biešu zupas, kas ir piesātināta ar visādām garšām. Šo recepti ieraudzīju šeit: https://vegan.lv/receptes/pikanta-turku-zirnu-un-biesu-zupa/.
Sastāvdaļas:
- 250g turku zirņu;
- 1 liels sīpols;
- 2 burkāni;
- maza selerijsakne vai puse no lielas;
- 1 liela biete;
- 4 sakapātas ķiploka daiviņas;
- 0,5 ēdamkarote kajēnas pipari (var arī nelikt);
- 1,5 ēd. k. vidusjūras garšaugu maisījums;
- sāls, melnie pipari pēc garšas;
- trīs saujas sakapātu diļļu;
- ½ citrona sula;
- eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
- Zirņus iepriekšējā vakarā iemērcē ūdenī, tad noskalo un vāra, kamēr mīksti;
- Sagriež dārzeņus – sīpolus sīki sakapā, bietes sarīvē, burkānus sagriež ripiņās un selerijas sakni kubiņos;
- Katlā ielej eļļu un apcep dārzeņus nedaudz;
- Pievieno vārītu ūdeni un garšvielas (piparus, garšvielu maisījumu, sāli ķiplokus, dilles, kajēnas piparus) un pavāra līdz visi dārzeņi ir mīksti;
- Kad šķiet, ka dārzeņi jau gatavi, pievieno zirņus, uzvāra un tad visbeidzot citrona sulu.