Burkānu plācenīši
Šī bija viena no retajām reizēm, kad saņēmos uztaisīt plācenīšus. Vienmēr uztraucos, vai viņi turēsies kopā, neizjuks, ir jāliek ūdens vai nav… Tad nu centīšos aprakstīt, cik labi vien varu, lai, iespējams, jums šie uztraukumi izpaliktu. Jā, man sanāca lieliski plācenīši.
Sastāvdaļas:
- 2 lieli burkāni;
- 400 g novārītu balto pupiņu;
- 1 sīpols;
- 3/4 tējk. kaltēta rozmarīna;
- 3/4 tējk. kaltēta timiāna;
- 1/2 tējk. malta kumīna;
- 1/2 tējk. karija;
- 1 tējk. sāls;
- 1/2 glāze pilngraudu vai auzu miltu;
- eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
- Samīca bļodā pupiņas līdz puslīdz vienmērīgai masai;
- Sarīvē burkānus un pievieno pupiņām;
- Pievieno visas pārējās sastāvdaļas;
- Uzsilda eļļu pannā un ar rokām veido plācenīšus – jo plānākus, jo labāk izcepušies būs. Un tad cepj līdz brūni no abām pusēm.