Krāsnī cepti dārzeņi
Lielisks variants, kad mājās ir daudz dārzeņi un zupu vai sautējumu negribas. Sanāk kraukšķīgi un gardi.
Sastāvdaļas:
- 1/2 ziedkāposts;
- 1 brokolis;
- 2 burkāni;
- 1 sīpols;
- 1 paprika;
- 1 biete;
- ķiploku sāls;
- pipari;
- pavasara garšvielu maisījums (alternatīva – kaltēts baziliks, pētersīļi u.c.);
- eļļa;
- sāls.
Pagatavošana: Krāsni uzsilda uz 180 grādiem vai nedaudz mazāk. Visus dārzeņus nomizo un sagriež, kā pašiem ērtāk ēst un liek cepešpannā. Uzlej nedaudz eļļu un pievieno visas garšvielas un samaisa ar rokām. Svarīgi, lai eļļa tiktu visiem dārzeņiem, lai nepiedegtu. Liek krāsnī un jācepj kādas 40 minūtes līdz bietes gatavas. Es tās sagriezu nedaudz par lielu, droši var sagriezt smalkāk, lai ātrāk viss būtu gatavs. Ik pa laikam var apmaisīt, lai viss vienmērīgi apceptos.