Krāsnī cepti kabači un cukini
Šie kabači būs pagatavoti bez eļļas un pavisam vienkāršā veidā. Ir tikai neliela nianse, kas jāzina, lai tas izdotos, tāpēc izmēģini un arī Tu gribēsi turpmāk atteikties no liekajām kalorijām.
Sastāvdaļas:
- 3 kabači;
- 2 cukini;
- 1/2 glāze ūdens jeb 1/4 cepešpannas;
- 1/2 ēdamk. sīpola pulvera;
- 1/2 ēdamk. ķiploka pulvera;
- šķipsna melno piparu;
- 1 ēdamk. dārzeņu garšaugu maisījuma;
- 1/4 glāzes piparmētras;
- 1 citrona svaigi spiesta sula (var arī mazāk).
Pagatavošana
- Uzliek sildīt krāsni uz 410 grādiem vai maksimālo pieejamo temperatūru;
- Sagriež kabačus un cukini palielos gabalos un ieliek cepešpannā;
- Pievieno visas garšvielas un sakapātu piparmētru un visu samaisa;
- Pievieno ūdeni, lejot to pa stūrīti, lai nesamitrinātu dārzeņus un tas būtu tikai pannas apakšā;
- Liek cepties uz kādu 1 stundu (bet ik pa laikam paskatoties un apmaisot, ja nepieciešams);
- Kad gatavs, pievieno citrona sulu un ir gatavs pasniegšanai, piemēram, kopā ar šķelto zirņu biezeni.