Zemeņu saldējuma pīrāgs
Pirmais kūkveidīgais ēdiens, ko mēģināju uztaisīt un tāpat tomēr šim pīrāgam piestāv vairāk saldējuma kategorija. Svarīgi ir šim atrast lielu stiklotu bļodu, kurā šo visu kārtot.
Sastāvdaļas astoņām personām
Pamatnei:
- 190 g mandeles;
- 170 g dateles;
- 2 ēdamk. nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas.
Pildījumam:
- 2-3 sagriezti banāni šķēlītēs;
- 1 tējk. citrona sula;
- 2 kivi sagriezti šķēlītēs;
- 4 glāzes sagrieztas zemenes šķēlītēs;
- 1 glāze mellenes;
- 1/2 glāze vaniļas sojas vai mandeļu piena;
- 200 g saldētas zemenes;
- 2 dateles;
- 2 tējk. svaigas piparmētras.
Pagatavošana:
- Sablenderē mandeles blenderī līdz vienmērīgai masai. Pievieno dateles un sablenderē arī tās.
- Izņem no blendera un piejauc klāt ar rokām kokosriekstu skaidiņas;
- Var pievienot nedaudz ūdeni, lai masa turas labāk kopā.
- Paņem stikla augsto bļodu un izsmērē pamatni.
- Kad pamatne gatava, tad paņem nomizo banānus un viegli un vienmērīgi iespiež pamatnē.
- Kārto pa virsu kivi, zemenes un mellenes. Var atstāt nedaudz augļus, ar ko izdekorēt virspusi.
- Paņem blenderi un sajauc pienu, saldētās zemenes, dateles un piparmētru līdz vienmērīgai masai. Noklāj pa virsu augļiem.
- Ja tika atstāti augļi dekorēšanai, tad noklāj tos pa virsu un liek vismaz uz 2 stundām saldētavā pirms pasniegšanas.
Šis deserts ir jāliek kā saldējums bļodiņās, grūti būs griezt kā kūku, bet saldējuma mīļi šo noteikti izbaudīs. Tiešām, tiešām dievīgs deserts.