Sviesta ķirbja krēmzupa
Šī zupa ir šīs vasaras favorīts. Ingvers iedod savu Āzijas šarmu, kas, parasti, man ne pārāk, bet šī ir ļoti garda. Droši var izmantot arī parasto ķirbi. 🙂
Sastāvdaļas:
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļa;
- Sīpols;
- 2 daiviņas ķiploka;
- 1 tējk. malts ingvers;
- 1 tējk. kaltēts timiāns;
- 1/2 tējk. kajēnas pipari;
- 1 kg sviesta ķirbis;
- 400 ml kokosriekstu piens;
- 400 ml ūdens;
- Dārzeņu buljona garšvielas;
- Sāls, malti melnie pipari;
- Ķirbju sēklas;
- Zaļumi.
Pagatavošana:
- Katlā uzkarsē kokosriekstu eļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un maltu ingveru;
- Pievieno timiānu, kajēnas piparus un turpina apcept, līdz sīpoli kļūst mīksti;
- Tad pievieno kokosriekstu pienu, dārzeņu buljonu ar ūdeni, ķirbi un vāra līdz ķirbis kļūst mīksts;
- Zupu sablenderē līdz viendabīgai masai, pievieno sāli un piparus pēc garšas;
- Zupu pasniedz ar zaļumiem un grauzdētām ķirbju sēklām.