Sviesta ķirbja krēmzupa

Šī zupa ir šīs vasaras favorīts. Ingvers iedod savu Āzijas šarmu, kas, parasti, man ne pārāk, bet šī ir ļoti garda. Droši var izmantot arī parasto ķirbi. 🙂

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļa;
  • Sīpols;
  • 2 daiviņas ķiploka;
  • 1 tējk. malts ingvers;
  • 1 tējk. kaltēts timiāns;
  • 1/2 tējk. kajēnas pipari;
  • 1 kg sviesta ķirbis;
  • 400 ml kokosriekstu piens;
  • 400 ml ūdens;
  • Dārzeņu buljona garšvielas;
  • Sāls, malti melnie pipari;
  • Ķirbju sēklas;
  • Zaļumi.

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē kokosriekstu eļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un maltu ingveru;
  2. Pievieno timiānu, kajēnas piparus un turpina apcept, līdz sīpoli kļūst mīksti;
  3. Tad pievieno kokosriekstu pienu, dārzeņu buljonu ar ūdeni, ķirbi un vāra līdz ķirbis kļūst mīksts;
  4. Zupu sablenderē līdz viendabīgai masai, pievieno sāli un piparus pēc garšas;
  5. Zupu pasniedz ar zaļumiem un grauzdētām ķirbju sēklām.


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *