Sķelto zirņu biezzupa ar papriku
Šī biezzupa tiek taisīta līdzīgi kā iepriekšējā šķelto zirņu biezzupa, bet papildināta ar vairāk uzturvielām, samazinot liekās kalorijas.
Sastāvdaļas:
- izmērcēti šķeltie zirņi (400g nemērcēti);
- 2 paprikas;
- vidēja izmēra sīpols;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 2 burkāni.
Garšvielas:
- sāls;
- pipari (melno piparu vietā var piebērt arī maltus kajēnas piparus, lai padarītu ēdienu nedaudz asu);
- maizes grauzdiņi.
Pagatavošana
- Nomizo visus dārzeņus (arī papriku), sagriež gabaliņos un liek katlā kopā ar izmērcētajiem zirņiem;
- Ūdeni pievieno tik daudz, lai viss būtu nosegts;
- Kad viss ir izvārījies, mīksts, sablenderē visu un pēc nepieciešamības pievieno vēl garšvielas;
- Nograuzdē maizi, sagriež kubikos, uzber pa virsu un zupa ir gatava pasniegšanai.