Sķelto zirņu biezzupa ar papriku

Šī biezzupa tiek taisīta līdzīgi kā iepriekšējā šķelto zirņu biezzupa, bet papildināta ar vairāk uzturvielām, samazinot liekās kalorijas.

Sastāvdaļas:

  • izmērcēti šķeltie zirņi (400g nemērcēti);
  • 2 paprikas;
  • vidēja izmēra sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 2 burkāni.

Garšvielas:

  • sāls;
  • pipari (melno piparu vietā var piebērt arī maltus kajēnas piparus, lai padarītu ēdienu nedaudz asu);
  • maizes grauzdiņi.

Pagatavošana

  1. Nomizo visus dārzeņus (arī papriku), sagriež gabaliņos un liek katlā kopā ar izmērcētajiem zirņiem;
  2. Ūdeni pievieno tik daudz, lai viss būtu nosegts;
  3. Kad viss ir izvārījies, mīksts, sablenderē visu un pēc nepieciešamības pievieno vēl garšvielas;
  4. Nograuzdē maizi, sagriež kubikos, uzber pa virsu un zupa ir gatava pasniegšanai.


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *