Taco mājas gaumē

Vienmēr bija gribējies pagaršot Taco – nekur ne reizi nebija ēsts. Draudzenei bija dzimšanas diena, kurā viņa man iedeva nachos čipšus ar “mērcīti”, kura bija tik garda, ka sapratu, ka es arī tādu vēlēšos uztaisīt (att. zemāk). Tad nu tā kā man mājās bija Taco un šīs mērcītes sastāvdaļas, sapratu, ka būs laba kombinācija. Un tā arī bija, mēli varēja norīt, cik gardi.

Sastāvdaļas:

  • vārītas vai konservētas sarkanās lēcas (100 -200 grami);
  • sīpols;
  • paprika;
  • cukini;
  • konservēta kukurūza;
  • Taco laiviņas;
  • 2 ēdamkarotes sojas mērce;
  • 2 ēdamkarotes saldskābā chilli mērce;
  • tomātu mērce vai pasta (pēc garšas);
  • 3 ēdamkarotes eļļa.

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriež sīpolu, cukini un papriku. Visu liek cepties. Cepj, kamēr viss sāk palikt mīksts;
  2. Pievieno mērces un samaisa;
  3. Beigās pievieno lēcas un kukurūzu (cik vēlas) un uzvāra.
  4. Uzsilda krāsni līdz 125 grādiem un ievieto Tacos laiviņas uz 15 minūtēm (šo darīt tā kā norādīts pagatavošanas instrukcijā uz Taco);
  5. Kad Taco laiviņas ir gatavas, tad jāpilda ar lēcu masu. Lai labi garšo!



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *