Svaigo brokoļu salāti
Ja neesi pirms tam ēdis svaigus brokoļus, pamēģini, būsi pārsteigts, cik tie tomēr ir garšīgi. Garšo labāk pat par pagatavotiem. 🙂
Sastāvdaļas (2-3 personām):
- Romiešu salāti;
- Brokolis;
- Briseles kāposti;
- 1 tējk. garšaugu maisījums;
- 2 tomāti;
- Tūkstošsalu mērce (https://esilaimigs.lv/index.php/2020/05/06/tukstossalu-merce/).
Pagatavošana:
- Pagatavo mērci;
- Uzslēdz cepeškrāsni uz 460 grādiem vai max temperatūru un pagatavo briseles kāpostus – pirms tam nogriežot tiem kātiņu. Briseles kāpostus ievieto pannā, apber ar garšaugu maisījumu, apmaisa un tad pievieno 1/4 glāzi ūdens (neaplejot kāpostus). Gatavo līdz mīksti;
- Sagriež romiešu salātus, tomātus un brokoli;
- Visas sastāvdaļas liek bļodā, samaisa un salāti gatavi.