Karstā šokolāde
Ar to, kas ir karstā šokolāde, es iepazinos tikai Budapeštā 2019. gada beigās. Kopš tā brīža tas tapa par manu mīļāko dzērienu un nesapratu, kāpēc Latvijā tāds jēdziens neeksistē. Ja kādā dzērienkartē ieraudzīju karsto šokolādi, tad visdrīzāk tas bija kakao. Tad nu lūk, esmu atradusi savu karstās šokolādes recepti. Kaut kas ļoti salds – saldummīļiem perfekti.
Sastāvdaļas (2 porcijas):
- 1 1/2 glāze sojas, indijas riekstu vai mandeļu piena (tā kā man mandeļu piens pietika tikai vienai glāzei, pievienoju pus glāzi indijas riekstu pienu, sanāca dikti gards combo);
- 1 ēdamk. kakao;
- 1/2 glāze dateles jeb 70 grami (var likt mazāk, ja negribas ļoti saldu);
- 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts;
- 20 g indijas riekstu.
Pagatavošana: Visu sablenderē un blenderē tik ilgi līdz dzēriens paliek karsts. Es gan negribēju tik ilgi mocīt blenderi, tāpēc ieliku uz 30 sekundēm mikroviļņkrāsnī.