Kāpostu un kale sacepums
Klāt ir septembris un sacepumu laiks. Šodienas ēdienkartē kale un kāposti, jo šīs divas sastāvdaļas sēdēja ledusskapī un gaidīja, kad tiks izmantotas. Rezultātā kaut kas dikti sātīgs un gards.
Sastāvdaļas (4 personām):
- 1 bunte kale – atdalīts no kātiņa un sakapāts;
- 1/2 galviņa kāposta sasmalcināta;
- 2 burkāni sagriezti daiviņās;
- 2 vidēja izmēra sakapāti sīpoli;
- 1 tējk. sojas mērce;
- 1/2 glāze mandeles;
- Nesaldināts mandeļu vai sojas piens 1/2 glāze;
- 3 nomizotas ķiploka daiviņas;
- mīkstais (silken) tofu (350g);
- 1 ēdamk. dārzeņu buljona;
- 2 tējk. kaltēta bazilika;
- 1 tējk. kaltēta oregano;
- 1 tējk. paprikas pulvera.
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni līdz 250 grādu temperatūrai, liek cepešpannā sīpolus, sojas mērci, 1/4 glāzes ūdeni un pavāra 3 minūtes.
- Kad sīpoli mīksti, tad pievieno kale, kāpostu un burkānus uz 15 minūtēm ik pa laikam apmaisot un, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. Gatavo līdz dārzeņi sāk palikt mīksti. Dārzeņus apklāj ar foliju, kad liek krāsnī.
- Pagatavo mērci – sablenderē mandeles, pienu, ķiploku, tofu, dārzeņu buljonu, baziliku, oregano un paprikas pulveri līdz vienmērīgai masai;
- Dārzeņiem pievieno mērci, samaisa un ieliek cepeškrāsnī vēl uz 15 minūtēm līdz augša paliek kraukšķīga. Jāpieskata, lai kale nepiedeg. Ja rauj klāt, apmaisa. Lai labi garšo! 🙂