Sojas gaļas mērce
Šī recepte arī ir iegūta no izaicinājuma “Neapēd zemeslodi”. Taču pirms tam biju mēģinājusi arī citādāk, tāpēc papildināšu arī ar savu pieredzi. Sākumā skatījos šaubīgi uz sojas gaļu, bet šī recepte apliecina, ka soju var pagatavot patiesi garšīgi – viss ir garšvielās.
Sastāvdaļas:
- 50 g sausās sojas granulas;
- 400 g tomātu bundžā (vai tomātu sula, tomātu pasta, tomātu mērce);
- 1 kubiks dārzeņu buljons;
- sarkanā paprika;
- sīpols;
- 2 ķiplokdaiviņas;
- garšvielas – sāls, saldā paprika;
- 1/2 tējkarote cukura;
- sojas mērce.
Pagatavošana:
- Katliņā novāra soju, pievienojot buljona kubiciņu, vāra aptuveni 5-10 min. Soju novārīt var arī pašās beigās to pievienojot klāt dārzeņu maisījumam kopā ar mērci.
- Pannā apcep sīki sagrieztu papriku un sīpolu, pēc tam pievieno sīki sasmalcināto ķiploku. Cep līdz viss ir mīksts.
- Dārzeņiem pievieno tomātus, sojas mērci pēc garšas, cukuru, garšvielas un iepriekš novārīto soju (nokāstu).
- Cep visu kopā līdz garšas ir sasūkušās kopā.
- Pasniedz kopā ar griķiem, rīsiem u.c.