Jaunākas receptes

Karstā šokolāde

Karstā šokolāde

Ar to, kas ir karstā šokolāde, es iepazinos tikai Budapeštā 2019. gada beigās. Kopš tā brīža tas tapa par manu mīļāko dzērienu un nesapratu, kāpēc Latvijā tāds jēdziens neeksistē. Ja kādā dzērienkartē ieraudzīju karsto šokolādi, tad visdrīzāk tas bija kakao. Tad nu lūk, esmu atradusi 

Auzu pārslas ar paštaisītu melleņu jogurtu

Auzu pārslas ar paštaisītu melleņu jogurtu

Šodien brokastīs auzu pārslas ar melleņu jogurtu. Jogurts pietiks 4 porcijām. Sastāvdaļas: 400g saldētas vai svaigas mellenes; 4 dateles bez kauliņiem; 190ml nesaldināta sojas vai mandeļu piena; 2 ēdamk. čia vai linsēklas; auzu pārslas; augļi pa virsu. Pagatavošana: pirmās četras sastāvdaļas sablenderē jaudīgā blenderī, tikmēr 

Zemeņu saldējuma pīrāgs

Zemeņu saldējuma pīrāgs

Pirmais kūkveidīgais ēdiens, ko mēģināju uztaisīt un tāpat tomēr šim pīrāgam piestāv vairāk saldējuma kategorija. Svarīgi ir šim atrast lielu stiklotu bļodu, kurā šo visu kārtot. Sastāvdaļas astoņām personām Pamatnei: 190 g mandeles; 170 g dateles; 2 ēdamk. nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas. Pildījumam: 2-3 sagriezti banāni 

Zemeņu un auzu pārslu svaigums

Zemeņu un auzu pārslu svaigums

Brokastis, kurās nekas nav jāvāra, tikai jābūt pacietībai. Var gatavot iepriekšējā dienā vai stundu pirms ēšanas. Sastāvdaļas vienai personai: 1/3 glāzes vai 50 g auzu pārslas; 1 ēdamk. čia sēklu; 2/3 glāzes sojas vai mandeļu piens; 1 glāze svaigu vai atsaldētu zemeņu; 2 ēdamk. sakapātu 

Brokoļu un cukini pasta ar mandeļu  mērci

Brokoļu un cukini pasta ar mandeļu mērci

Dārzeņi var apnikt, bet mērces ir, manuprāt, visu ēdienu atslēga. Ļoti, ļoti gardi. Var pasniegt kopā ar sojas pupiņu pastu. Sastāvdaļas (4 personām): Mandeles 140 g; Glāze mandeļu vai sojas piena; 2 mazas ķiploka daiviņas; Ingvers 5 g; 1 ēdamk. citronu sola; 1 tējk. Dižonas 

Auzu pārslu biezenis ar mellenēm

Auzu pārslu biezenis ar mellenēm

Dikti, dikti ķepīgs, bet ļoti gards brokastu ēdiens. Šobrīd favorīts. Sastāvdaļas divām personām: 1/2 glāze vai 80 g auzu pārslas; 2 dateles; 1/3 glāzes sojas vai mandeļu piens; 1/2 glāze ūdens; 1 pilīte vaniļas ekstrakts; 2 ēdamk. nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas; 1 glāze vai 80 g 

Briseles kāposti un sparģeļi ar zaļo mērci

Briseles kāposti un sparģeļi ar zaļo mērci

Pirms tam biju mēģinājuši šos divus dārzeņus tikai cept cepeškrāsnī, bet arī tvaicēti tie ir gardi un lieliski kopā iet ar šo mērci. Sastāvdaļas (2-3 personām): Briseles kāposti (400 g); Sparģeļi; Mīkstais tofu 90g mērcei un pārējais klāt; 2 dateles; 1 maza daiviņa ķiploka; 1 

Svaigo brokoļu salāti

Svaigo brokoļu salāti

Ja neesi pirms tam ēdis svaigus brokoļus, pamēģini, būsi pārsteigts, cik tie tomēr ir garšīgi. Garšo labāk pat par pagatavotiem. 🙂 Sastāvdaļas (2-3 personām): Romiešu salāti; Brokolis; Briseles kāposti; 1 tējk. garšaugu maisījums; 2 tomāti; Tūkstošsalu mērce (https://esilaimigs.lv/index.php/2020/05/06/tukstossalu-merce/). Pagatavošana: Pagatavo mērci; Uzslēdz cepeškrāsni uz 460 

Tūkstošsalu mērce

Tūkstošsalu mērce

Šī mērce ir ļoti laba alternatīva klasiskajai tūkstošsalu mērcei. Var pievienot salātos, burgeros vai vienkārši uzkodās – kur nu tas ir darīts arī pirms tam. Sastāvdaļas (4 porcijas): 150 g indijas riekstu; 1/2 glāze sojas, mandeļu vai kaņepju piena; 2 ēdamk. balzametiķa; 1 tējk. kaltētu 

Puķitto jeb ziedkāpostu risotto

Puķitto jeb ziedkāpostu risotto

Ja Tev ir mājās dārzeņu griezējs vai Tu zini, kā iegūt ziedkāpostu rīsus, tad paliec, jo recepte ir lielisks rīsu aizvietotājs. Ekspektācijas bija daudz zemākas, bet garša ir patiesi lieliska. Sastāvdaļas (2 personām): Ziedkāposts; 1 paprika; 1 liels sīpols; 200 g turku zirņi (vārīti); 3